Dobrodošli

O nama

GEA (Gestione Endotherapy Arborea) je tvrtka osnovana 2001 od strane stručnjaka fitijatriji koji djeluju posljednjih deset godina a europskoj razini u zaštiti visokih stabala u javom i privatnom sektoru putem endoterapije. GEA nudi ekskluzivnu Nuovo Metodo Corradi® koja se izvodi ručnim injektiranjem posebnog studiranog sredstva u deblo biljke za kontrolu raznih bolesti. Nuovo Metodo Corradi® izazvala je prevrat u izvedbi i korištenju endoterapije donoseći značajno poboljšanje u učinkovitosti, brzini primjene, zaštiti okoliša, sigurnosti operatora i stanovnika, umanjujući efekte fitotosičnosti uz znatno smanjenje troškova.
Proces je patentiran i dozvoljava uporabu na listopadne biljke dajući garanciju za konačni rezultat za cijelu godinu. Kod zahvata borovog prelca garancija je produžena. Trenutno se zanimamo sa pojavom nekih novih vrsta parazita kao što su Anoplophora chinensis, Arocatus melanocephalus, Euproctis chrysorrhoea prisutan u velikim razmjerima, a također sa istom tehnikom trajno uništavamo grmlje i korov.

Nuovo Metodo Corradi®

Tehnika Nuovo Metodo Corradi® zahtjeva bušenje jedne ili više rupa u deblu (ovisno o debljini stabla) otprilike metar od poda, upotrebljavajući svrdlo bušilice promjera maksimalno 4 mm u području ksilema da bi se dozvolilo premoštenje između kambija i floema. Nuovo Metodo Corradi® se izvodi pod niskim tlakom (lagano guranje rukom) u rupama u kojima bude injektiran lijek, stručno razrijeđen i pomiješan. Budući da se injekcija prakticira direktno u limfni sustav biljke ispod podrucja kambija nema rizika od oštečenja za fitotoksičnost. Osoba koja izvodi postupak ima sav alat na sebi, objesen na pojasu koja mu omogučava nesmetano kretanje po terenu. Nakon injektiranja stabla, rupe se dezinficiraju i zatvaraju sa specijalnim biorazgradivim čepom, napravljen od kukuruznog škroba.

Kestenov moljac miner

Uzrokuje intezivno sušenje i pjegavost listova kestena koje moze dovesti do uvenuća. Ličinke se razviju iz jajašca deponiranih na lišču u proljeće. Kukuljice i odrasli zimski period provedu u stadiju kukuljice u opalim listovima. Nesmije ju se zamijeniti sa  uignrdia aesculi, drugim gljivičnim nametnikom diljeg kestena.

Platanina mrežasta stjenica

Kukac koji napada doljnji dio biljke tijekom kasnog proljeća, uzrokujući bjelkavost boje lišča i ‘mednu rosu’.

Suzbijanje korova

Sve češće se traže potrebne intervencije suzbijanja i uklanjanja korova nametnika sa drveća i grmlja u vrijednim povijesnim područjima, kod obnove zidova, palača i spomenika. Nuovo Metodo Corradi® nudi maksimalnu učinkovitost uz jednostavnost izvedbe, smanjenim pritiskom ubrizgavaju se herbicidi-arbusticidi kroz rupice široke samo 2 mm promjera sa ručnom špricom.

Borov prelac

Leptir čije ličinke se rađaju krajem kolovoza i rujna i odmah počinju plesti karakteristična svilena gnijezda u kojima stotine ličinaka provedu zimu. Uzrokuju gubitak krošnje i znatno smanjen rast biljke. Nametnik je opasan za zdravlje, uzrokuje jake alergijske reakcije, svrbež kože i može dovesti do anafilatičkog šoka. Talijanski zakon nameče obavezno uništavanje ovog nametnika.

Nametnici lipe

Lisne uši i grinje su posebno opasni za stabla lipe. Lisne uši uzrokuju ‘mednu rosu’ (ljepljivu slatkastu tekućinu) koja uništava ceste i automobile dok od grinja potamni lišče i otpadne prijevremeno.

Drugi kontrolirani nametnici

Cedrobium laportei -napada Cedrus atlantica i Cedrus libanotica, Cinara cedri -napada Cedrus atlantica i Cedrus deodara. To su lisne uši koje žive u gustim kolonijama na mladim granama, zahvaćene biljke se posuše i mogu uvenuti u par godina. Acizzia jamtonica -nametnik albizie, uzrokuje obilnu ‘mednu rosu’. Leptoglossus occidentalis, spada u red stjenica tj. Hemiptera,  eugodna buba od crnogorice Thaumethopoea processionea -hrastov prelac i drugi insekti. Također i gljivične bolesti kao što je Gnomonia
platani i Guignardia aesculi mogu biti kontrolirani putem Nuovo Metodo Corradi®.

KONTAKT :

ROBERTO TIRONI

LIPA 17, LIPA, 47261 ZVEČAJ

MOB: 00385 91 9129882

TEL: 00385 47 866 016

Download Brochure (PDF)